Vroegboekkorting tot 31 december 10% (weekend en midweek 5%)

Boten te huur in IJsselmeer

Het IJsselmeer is het grootste meer van Nederland, met een oppervlakte van 1100 km². Voor yachtcharter in Nederland is het een interessant zeil- en vaargebied, geschikt voor de meer ervaren zeiler en motorbootvaarder.

Het IJsselmeer is ontstaan door de afdamming van de Zuiderzee met de afsluitdijk in 1932. In 1976 is het IJsselmeer door de dijk Lelystad Enkhuizen gescheiden van het Markermeer.

Varen op het IJsselmeer

Het IJsselmeer is een prachtig vaar- en zeilgebied met mooie authentieke visserplaatsjes als Makkum, Hindeloopen, Stavoren, Workum en Lemmer aan de Friese IJsselmeerkust, Enkhuizen, Andijk, Medemblik en Den Oever aan de Noordhollandse IJsselmeerkust. Urk en Lelystad in Flevoland. Lelystad is de jongste en snelstgroeiende stad aan het IJsselmeer met meerdere moderne jachthavens. Yachtcharter Own Ship verhuurt jachten vanuit de meeste plaatsen aan het IJsselmeer.

Het IJsselmeer is uitstekend te combineren met een tocht naar de Wadden of lekker zeilen en varen in Friesland.

Het IJsselmeer biedt vele mogelijkheden om Friesland in te varen, waar de Friese meren en kanalen een prachtig vaargebied vormen. Leuke en bezienswaardige plaatsen in Friesland zijn Warns, Koudum, Heeg, Woudsend, Grou, Terherne en Sneek Friesland heeft zowel beginnende als de meer ervaren watersporters veel te bieden. Own Ship verhuurt zeiljachten, platbodems en motorjachten vanuit jachthavens in deze plaatsen.

Het IJsselmeer heeft via de sluizen in Enkhuizen en Lelystad verbindingen met het Markermeer met authentieke stadjes als Hoorn, Volendam, en Monnickendam. Via het IJmeer en het IJ komt U bij Amsterdam en kunt u via het Noordzeekanaal richting IJmuiden en de Noordzee. Via het Ketelmeer vaart u naar Kampen en naar de Randmeren.

Via de sluizen in Den Oever en Harlingen vaart u richting de Wadden en de Noordzee.

De oude vissersplaatsen aan het IJsselmeer stralen nog de sfeer uit van vroegere tijden en hebben meestal meerdere goed verzorgde en gezellige jachthavens. De oude stadjes aan het IJsselmeer met hun typisch oud Hollandse uitstraling zijn het bezichtigen waard.

KORTOM: Het IJsselmeer is voor yachtcharter een prachtig en uitdagend zeil- en vaargebied met vele bezienswaardigheden voor de bemanning. Geschikt voor yachtcharter met kleinere en grote zeil- en motorjachten met een diepgang tot 2.20 meter.