Boten te huur in Urk

EEN BOOT HUREN IN URK

De parel van Flevoland

Ooit was Urk een eiland dat bij storm gedeeltelijk onder water kwam te staan, wat resulteerde in een eigenaardige bebouwing. Elk hoger gelegen stukje Urk werd destijds volgebouwd, waardoor een chaotisch geheel met een wirwar aan steegjes ontstond. De dorpskern van dit voormalige Zuiderzeestadje is een pittoresk plaatje en perfect voor een wandeltocht. Bezoek het oude Raadhuis voor meer inzicht in de geschiedenis van Urk, waar het museum een uitgebreide collectie klederdracht herbergt.

De haven van Urk is de thuishaven voor kleinere IJsselmeerkotters. Vooral tijdens de zomermaanden is het hier gezellig druk. Je kunt de IJsselmeervloot zien uitvaren of zien terugkeren met hun visvangst, of een kijkje nemen bij de visafslag. Tijdens de visserijdagen in het hemelvaartweekend valt er in de haven van alles te zien, te eten en te beleven.

Voor een onvergetelijke ervaring in Urk en omgeving kun je ook terecht bij Own Ship Yachtcharter in Lemmer, waar je een zeilboot kunt huren en de schoonheid van het gebied vanaf het water kunt verkennen.