Boten te huur in Workum

Boot huren in Workum

Wil je een onvergetelijke ervaring beleven en een zeilboot huren in Workum? Dit pittoreske stadje, gelegen tussen de Elf Friese steden, biedt een betoverende mix van historie en natuur. Ontdek de prachtige vaarwegen en afwateringen die nog steeds getuigen van het rijke maritieme verleden uit de Middeleeuwen. Bij Own Ship Yachtcharter Lemmer bieden we diverse mogelijkheden voor het huren van zeilboten en motorboten, of je nu een weekendje weg wilt of een langere zeilvakantie plant.

Ontdek de rijke geschiedenis van Workum.

Of je nu met een motorboot of een zeilboot door Workum vaart, je zult versteld staan van de historische schoonheid van deze stad. Bewonder de ruimtelijke structuur en verken monumentale gebouwen zoals het stadhuis en de Boterwaag, die elk een uniek verhaal vertellen over het verleden van Workum. Ook de karakteristieke panden waar ooit welgestelde kooplieden woonden, en het museum met werken van de beroemde kunstschilder Jopie Huisman zijn absoluut een bezoek waard.

De Elfstedentocht

Verken de Elfstedentocht per boot Staat de Elfstedentocht op jouw bucketlist, maar ben je geen fanatieke schaatser? Geen zorgen, je kunt deze legendarische tocht ook per boot afleggen! Workum is het ideale startpunt voor een nautisch avontuur langs de elf steden van Friesland. Met talloze jachthavens binnen handbereik en het majestueuze IJsselmeer op slechts twee kilometer afstand, biedt Workum een perfecte uitvalsbasis. Overweeg ook om in het najaar deel te nemen aan de strontrace, een spectaculaire zeilwedstrijd met traditionele schepen zoals skûtsjes en tjalken. Ontdek de magie van het Friese water en beleef een onvergetelijke reis met Own Ship Yachtcharter Lemmer.