Vroegboekkorting t/m 31 december tot 5% (weekend en midweek tot 3%)

Boten te huur in Workum

Boot huren in Workum


Heb je zin om een zeilboot te huren? Aan welke omgeving denkt je? Of wordt het toch liever een motorboot huren? Een echte aanrader is het stadje Workum. Dit is een van de kleinere steden als het gaat om de elf Friese steden. Grappig om te zien is het patroon van vroegere vaarwegen en afwatering. Het is mooi om zo een stukje van de geschiedenis uit de Middeleeuwen te ontdekken. Er zijn diverse plekken waar je een boot kunt huren. Wil je een weekend of een midweek gaan varen, of maak je er een langere zeilvakantie van? Een zeilboot huren is hier zeker mogelijk.

Rijke geschiedenis te zien in Workum
Ga je met een motorboot of een zeilboot door Workum? Let dan zeker eens op de ruimtelijke structuur. Dit is niet het enige dat iets laat zien van de historie van deze plaats. Aanraders zijn ook gebouwen zoals bijvoorbeeld het stadhuis en de Boterwaag. Of wat denk je van de karakteristieke panden waar vroeger de rijke kooplieden woonden? Ook het museum met werk van kunstschilder Jopie Huisman moet je zeker een keer bezoeken.

Elfstedentocht met motor- of zeilboot
Het rijden van de Elfstedentocht staat op je bucketlist? Met de schaatsen aan gaat het hem niet worden? Dan doe je het toch per boot? Workum is een ideaal beginpunt als je de elf steden van Friesland wilt bekijken. Er zijn zeer veel jachthavens. Bovendien ben je na twee kilometer varen al op het IJsselmeer. Overweeg je in het najaar te gaan varen in Friesland, neem dan een kijkje bij de strontrace. Dit is een zeilwedstrijd met allerlei klassieke schepen zoals skûtsjes en tjalken.