Verzekering en uitrusting Zorgeloos varen

Hoe zijn de jachten uitgerust?

Onze jachten zijn tiptop verzorgd en van alle gemakken voorzien. Uiteraard is de uitrusting per boot verschillend. In het overzicht met motorboten en zeilboten vind
je per schip alle specificaties. Beddengoed, handdoeken en etenswaren neem je zelf mee (tenzij anders vermeld). Sommige jachten bieden extra opties zoals de huur van gennaker, spinaker en/ reddingsvlot. Mocht je daar gebruik van willen maken, kun je dit op het reserveringsformulier aangeven. Houd wel rekening met een eventuele meerprijs.

De jachten zijn goed verzekerd

Zorgeloos varen begint met de juiste verzekeringen. Daarom is elk jacht dat je bij ons kunt huren allrisk en voor verhuur verzekerd. Het bijbehorend eigen risico verschilt per boot. Dit is de borg die je kort voor vertrek overmaakt aan de eigenaar van de boot. Bij huur binnen Nederland is het in overleg ook mogelijk om de borg contant af te dragen. Breng je het schip aan het eind van de huurperiode op tijd en in goede staat terug, dan krijg je de borg retour gestort.

Verzekeringen die je zelf dient af te sluiten

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, maar soms heb je gewoon pech. Ook tijdens je vaarvakantie op je gehuurde boot. Een goede reis- en annuleringsverzekering die gericht is op het huren van een jacht is dan ook superbelangrijk. Om het je extra makkelijk te maken, kun je bij het boeken van een schip direct de Vaar Vakantie Polis van Unigarant afsluiten. Mocht er dan toch iets gebeuren, kan je vakantie gewoon doorgaan.

  • Dekking voor gevolgenschade en waarborgsom
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Storm- ijsgang en mistdekking
  • Snelle hulp door de ANWB Alarmcentrale

Gevolgenschade en waarborgsom

Vaar je per ongeluk tegen een steiger? Beschadig je de motor of maak je brokken in de kajuit? Dan is de kans groot dat je daar aansprakelijk voor wordt gesteld. Met de Vaar Vakantie Polis kun je je hiervoor verzekeren. Unigarant vergoedt 85% van de waarborgsom (tot maximaal €2.500,-) als die wordt ingehouden bij schade. Je betaalt voor de waarborgverzekering slechts 55,46 inclusief poliskosten en assurantie en verlaagt je eigen risico daarmee tot 15% van de totale waarborgsom.

De reisverzekering dekt

  • Bagage
  • Ongevallen
  • Medische kosten
  • Tandheelkundige kosten
  • Buitengewone kosten (bij een ongeval, ziekte of verlijden)

Annuleringsverzekering

Unigarant vergoedt de annuleringskosten wanneer je de geboekte zeilreis niet kunt maken vanwege een ongeval, ziekte of het overlijden van een familielid.

Storm- ijsgang en mistdekking

Last van storm, ijsgang of mist? Dan kan het zijn dat jij of jullie schipper besluit om niet te varen. Met de Vaar Vakantie Polis krijg je daar van Unigarant een vergoeding voor.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie en prijzen op het reserveringsformulier. Vragen? Stuur een mailtje naar ownship@ownship.nl.