Vroegboekkorting tot 31 december tot 10% (weekend en midweek tot 5%)

Verzekering en uitrusting Zorgeloos varen

Hoe zijn de jachten uitgerust?

Onze jachten zijn tiptop verzorgd en van alle gemakken voorzien. Uiteraard is de uitrusting per schip verschillend. In het overzicht met motorboten en zeilboten vind je per schip alle specificaties. Beddengoed, handdoeken en etenswaren neem je zelf mee (tenzij anders vermeld). Sommige jachten bieden extra opties, zoals gennaker, spinaker en/ reddingsvlot. Mocht je daar gebruik van willen maken, kun je dit op het reserveringsformulier aangeven. Houd wel rekening met een eventuele meerprijs. Indien gewenst vragen wij de technische specificaties en een uitgebreide inventarislijst van het schip voor je op.

Zijn de jachten verzekerd?

Zorgeloos varen begint met de juiste verzekeringen. Daarom zijn alle jachten allrisk en voor verhuur verzekerd. Het bijbehorend eigen risico verschilt per boot. Dit is de borg die je voor vertrek contant aan de verhuurder betaalt. In het buitenland doe je dit met een bankoverschrijving. Breng je het schip aan het eind van de huurperiode op tijd en in goede staat terug, dan krijg je de borg retour.

Moet ik zelf een verzekering afsluiten?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Ook tijdens je vaarvakantie. Maar soms kan het gewoon tegenzitten. Een goede reis- en annuleringsverzekering is dan ook superbelangrijk. Om het je extra makkelijk te maken, kun je bij het boeken van een schip daarom meteen de Vaar Vakantie Polis van Unigarant afsluiten. Mocht er dan toch iets gebeuren, kan je vakantie gewoon doorgaan.

  • Dekking voor gevolgenschade en waarborgsom
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Storm- ijsgang en mistdekking
  • Snelle hulp door de ANWB Alarmcentrale

Gevolgenschade en waarborgsom

Vaar je per ongeluk tegen een steiger? Beschadig je de motor of maak je brokken in de kajuit? Dan is de kans groot dat je daar aansprakelijk voor wordt gesteld. Met de Vaar Vakantie Polis ben je hiervoor verzekerd. Ook vergoedt Unigarant de waarborgsom (tot maximaal €2.500) die je voor vertrek betaalt. Je betaalt slechts 15% van de borgsom als eigen risico.

De reisverzekering dekt

  • Bagage
  • Ongevallen
  • Medische kosten
  • Tandheelkundige kosten
  • Buitengewone kosten (bij een ongeval, ziekte of verlijden)

Annuleringsverzekering

Unigarant vergoedt de annuleringskosten wanneer je de geboekte zeilreis niet kunt maken vanwege een ongeval, ziekte of het overlijden van een familielid.

Storm- ijsgang en mistdekking

Last van storm, ijsgang of mist? Dan kan het zijn dat jij of jullie schipper besluit om niet te varen. Met de Vaar Vakantie Polis krijg je daar van Unigarant een vergoeding voor.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie en prijzen op het reserveringsformulier. Vragen? Stuur een mailtje naar ownship@ownship.nl.