Boten te huur in Monnickendam

Boten te huur in Monnickendam

Wil je een boot huren voor een heel afwisselende vakantie, dan moet je absoluut in Monnickendam zijn. De haven staat bekend om zijn bruine vloot met veel tjalken en klippers. Monnickendam zelf is een schitterend, eeuwenoud stadje met veel historische panden. In museum De Speeltoren kun je het oudste nog bespeelbare carillon van Nederland bewonderen. Je kunt het nog iedere zaterdagochtend horen spelen.

In de omgeving
Wie vooral de binnenlanden van Noord-Holland wil verkennen, kan een motorboot huren in Monnickendam. De Zaanse Schans met haar karakteristieke rieten en groenhouten molens is schitterend. Ook Volendam en Marken liggen vlakbij. Voor wie een dagje wil fietsen of wandelen is Broek in Waterland met zijn vele houten huizen een aanrader.

Amsterdam
Geniet je van het drukke leven in de grote stad? Amsterdam ligt vlakbij Monnickendam en is zowel over land als via het water goed bereikbaar. De Nachtwacht bekijken in het Rijksmuseum, relaxen in het Vondelpark, struinen langs de grachten en shoppen in de Kalverstraat? Of toch liever een bruin café, festival of concert? Amsterdam bruist dag en nacht!

Zeilvakantie
Ben je meer in voor een sportieve zeilvakantie en wil je een zeilboot huren, dan kan dat zeker ook in Monnickendam. Van hieruit liggen de Gouwzee, het Markermeer, het IJsselmeer en het Gooimeer aan je voeten. Monnickendam geeft je volop de gelegenheid om de wind in de zeilen te zetten.