Vroegboekkorting tot 31 december 10% (weekend en midweek 5%)

Boten te huur in Monnickendam

Beschermd stadsgezicht

Als u op zaterdagmiddag door het stadshart van Monnickendam struint, echoot een eeuwenoud klokgelui tussen de monumentale panden. Ieder zaterdag bespeelt de beiaard het oudste nog bespeelbare carillon van Nederland. Monnickendam heeft een beschermd stadsgezicht. Het is zo’n typisch antiek Hollands stadje met kleine steegjes, visrokerijen in de haven en Klippers en Tjalken aan de kade.

Vaartochten

In of vanuit Monnickendam, kunt u het nodige ondernemen. Het stadje heeft een aantal jachthavens van waaruit u kunt uitvaren naar het schiereiland Marken met zijn houten huizen op werven of palen en de vele ophaalbruggen. Katwoude, beroemd om zijn kaasboerderijen is ook een idee. Of u kiest voor het ruime sop van het Markermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee.

Het achterland

Het achterland van Monnickendam bestaat uit uitgestrekte weilanden met kleine dorpjes en pittoreske boerderijen. Dit maakt de omgeving een mooie setting voor een fietst,- of wandeltocht. Broek in Waterland is een aanrader. Het beschermde dorpsgezicht vol houten Broeker huizen is uniek in Nederland. Omdat het dorp veel kunstenaars huisvest, zijn er ook veel galerijen te vinden. Binnen een kwartier zit u in het stadshart van Amsterdam.