Vroegboekkorting tot 31 december 10% (weekend en midweek 5%)

Boten te huur in Enkhuizen

Mooi begin van uw watersportvakantie

Op het puntje van Schiereiland Noord-holland, waar het Markermeer overgaat in het IJsselmeer, ligt het mooie Enkhuizen. Bij watersporters is dit stadje erg in trek. Ruim water, drie moderne jachthavens en de mogelijkheid om in de oude stad aan te meren, maken Enkhuizen een ideale plek om uw watersportvakantie te beginnen.

Haringstad

Enkhuizen kende in de Gouden Eeuw haar hoogtijdagen. De stad werd rijk door overzeese handel en haringvisserij. In de 17e eeuw lag hier de grootste haringvloot van Nederland. Vandaar de naam: Haringstad. De Middeleeuwse welvaart is nog steeds goed te zien en dat maakt Enkhuizen zo sfeervol. Zo kun je natuurlijk niet heen om de Drommedaris, ooit de zuidelijke toegangspoort en onderdeel van de stadsmuur.

Zoveel te doen

Er is zoveel te doen in Enkhuizen, zowel op het water als aan de kant. De Enkhuizer Klipperrace, de Open Nederlandse Kampioenschap Lemsteraken en de Race om de Noord trekken ieder jaar weer een vloot van bezoekers. Cultuurliefhebbers kunnen het stadhuis met zijn 17e eeuws interieur bezoeken. Of de Drommedaris als zij zin hebben in een toneel,-of cabaretvoorstelling. Het 17e eeuws spuihuisje huisvest het Flessenscheepjesmuseum en het Zuiderzeemuseum geeft u een indruk van het leven van vroeger aan Zuiderzee. Aan de oever van het IJsselmeer kunt u neerstrijken op het Enkhuizer zand of wat dacht u van een bezoek aan het nabijgelegen Sprookjeswonderland? Of van het Jazz en Folkfestival in mei? Als u Enkhuizen in juni bezoekt dan is rondsnuffelen op de grootste jaarmarkt van Noord Holland misschien wat voor u.

Jachthavens

Jachthaven Compagnieshaven
Compagnieshaven 7
1601 ZA Enkhuizen
tel. 0228 313353