Boten te huur in Enkhuizen

Enkhuizen, de ideale start voor jouw watersportavontuur

Je watersportvakantie begint hier. Droom je van een zeilboot en een onvergetelijke zeilvakantie? Zoek je naar de perfecte locatie om deze watersportreis te beginnen? Enkhuizen is dé bestemming waar je moet zijn. In Enkhuizen leg je aan in een historische stad met uitgestrekt water, drie moderne jachthavens en tallozebezienswaardigheden.

Enkhuizen, een stad met een rijke geschiedenis Gelegen aan de uiterste rand van Noord-Holland, waar het Markermeer overgaat in het IJsselmeer, heeft Enkhuizen een fascinerende geschiedenis. Tijdens de Gouden Eeuw genoot de stad grote welvaart dankzij de haringvisserij en bloeiende overzeese handel. Enkhuizen staat ook bekend als Haringstad, vanwege de grootste haringvloot van Nederland in de 17e eeuw. De middeleeuwse welvaart is nog steeds zichtbaar in tal van historische panden, waaronder de opvallende Drommedaris, vroeger onderdeel van de stadsmuur.

Culturele activiteiten Voor cultuurliefhebbers is het stadhuis van Enkhuizen met zijn wonderlijke 17e-eeuwse interieur een must-visit. Het Spuihuisje herbergt nu het Flessenscheepjesmuseum, en de Drommedaris biedt 's avonds toneel en cabaret. Als je overdag wilt proeven van het middeleeuwse leven aan de Zuiderzee, is het Zuiderzeemuseum een aanrader.

Enkhuizen voor kinderen Sprookjeswonderland, een themapark met grote aantrekkingskracht op kleine kinderen, is een geweldige bestemming. Voor ontspanning kun je ook naar het Enkhuizer Zandstrand aan de oever van het IJsselmeer.

Zomerse evenementen In mei kunnen muziekliefhebbers genieten van het Jazz- en Folkfestival, terwijl juni de grootste jaarmarkt van Noord-Holland biedt.

Sportieve activiteiten Eenmaal aangemeerd, is er zowel op het water als op het vasteland veel te ontdekken. Trekpleisters zijn onder andere de Enkhuizer Klipperrace, het Open Nederlands Kampioenschap Lemsteraken, en de Race om de Noord. Als je zelf het water op wilt, maar geen eigen boot hebt, zijn er rondom Enkhuizen diverse mogelijkheden om een zeil- of motorboot te huren. Jouw avontuur begint hier!