Vroegboekkorting t/m 31 december tot 5% (weekend en midweek tot 3%)

Boten te huur in Enkhuizen

Enkhuizen, de start van een watersportvakantie

Jouw watersportvakantie begint hier
Wil je een zeilboot en op zeilvakantie gaan? Ben je op zoek naar een mooie plek om deze watersportvakantie te beginnen? Dan is Enkhuizen de plek waar je wil zijn. In Enkhuizen meer je aan in de historische stad, met ruim water, drie moderne jachthavens en vele bezienswaardigheden.

Enkhuizen, een rijke historische stad
Enkhuizen ligt op het uiterste randje van Noord-Holland, op de plek waar het Markermeer overloopt in het IJsselmeer.
In de Gouden Eeuw kende Enkhuizen grote rijkdom dankzij de haringvisserij en de bloeiende overzeese handel. Enkhuizen wordt ook wel Haringstad genoemd doordat hier in de 17e eeuw de grootste haringvloot van Nederland lag. Aan een groot aantal panden in Enkhuizen is de Middeleeuwse welvaart nog goed te zien.
De Drommedaris, de zuidelijke toegangspoort en ooit onderdeel van de stadsmuur, is daar een opvallend voorbeeld van.

Activiteiten met een cultureel tintje
Het stadhuis van Enkhuizen met het wonderlijke interieur uit de 17e eeuw, is voor de cultuurliefhebber de moeite waard om te bezoeken.
Het Spuihuisje werd ook in de 17e eeuw gebouwd, hierin bevindt zich nu het Flessenscheepjesmuseum. In de Drommedaris kun je terecht als je van een avondje toneel of cabaret wilt genieten. Wil je overdag proeven van het Middeleeuwse leven aan de Zuiderzee, bezoek dan het Zuiderzeemuseum.

Enkhuizen voor kinderen
Sprookjeswonderland is een themapark met een grote aantrekkingskracht op kleine kinderen. Wanneer je middagje even helemaal niets wil ondernemen, kun je naar het Enkhuizer Zandstrand aan de oever van het IJsselmeer.

Tijdelijke zomerse activiteiten
In mei kan de muziekliefhebber genieten van het Jazz en Folkfestival, en in juni vindt de grootste jaarmarkt van Noord-Holland plaats.

Activiteiten met een sportief tintje
Eenmaal aangemeerd is er op het water en op het vaste land veel te doen en te bekijken. Activiteiten die elk jaar een vloot aan publiek trekken zijn:

  • De Enkhuizer Klipperrace.
  • De Open Nederlandse Kampioenschap Lemsteraken.
  • De Race om de Noord.
    Wil je zelf aan de slag op het water, maar ben je geen booteigenaar dan zijn er rondom Enkhuizen diverse mogelijkheden om een zeilboot of motorboot te huren.