Boten te huur in Medemblik

Boot huren in Medemblik

Wanneer je wilt zeilen op het IJsselmeer, in combinatie met cultuur en gezelligheid, is Medemblik een prima uitgangspunt

Medemblik is een knus havenstadje aan de oever van het IJsselmeer. Het rijke verleden van deze oudste stad van West Friesland weerspiegelt zich in historische panden en monumenten zoals Kasteel Radboud. De Spoorverbinding met Hoorn uit 1886 is een toeristische attractie. Hij wordt gebruikt door de museumspoortram.

Spa Regatta

Inmiddels is de stad een bruisend watersportcentrum waar van alles gebeurt op het gebied van uitgaan. Wanneer je een boot huurt, kun je aanmeren bij moderne jachthavenvoorzieningen, maar er zijn ook ligplaatsen in de oude havens naast de bruine vloot. Het aan het IJsselmeer gelegen International Sailing Center is een trainingsaccommodatie voor internationale zeilwedstrijdsport. De jaarlijkse Spa Regatta is één van de belangrijkste evenementen voor olympische zeilers. Hij wordt eind mei vanuit dit centrum georganiseerd. Verder kun je hier ieder jaar verschillende Europese en wereldkampioenschappen op het gebied van watersport bijwonen.