Boten te huur in Hellevoetsluis

Hellevoetsluis is niet alleen een vestingstad, maar ook de voormalige haven van de Nederlandse oorlogsvloot met namen als de Ruyter, Tromp en Piet Heyn. Ook hier zijn de vestingwerken zeer goed bewaard gebleven. De stadt heeft het eerste stenen droogdok van Nederland “Droogdok Jan Blanken” uit het jaar 1806.

De haven wordt nu gebruikt voor de watersport. Hellevoetsluis is een van de grootste watersportplaatsen, met meerdere jachthavens, in Nederland.

Binnen de vesting van Hellevoetsluis zijn meerdere interessante musea, zoals het museum ‘'Gesigt van 't Dok' en het nationale brandweermuseum. In de handelshaven ligt het volledig ingerichte museumschip ‘Noordhinder’.

Vanaf de graanmolen ‘De Hoop’ hebben bezoekers een prachtig uitzicht op de vesting en op het Haringvliet. Naast gemoedelijke café’s en restaurants biedt Hellevoetsluis uitstekende mogelijkheden om inkopen te doen, waaronder in het winkelcentrum ‘ De Struytse Hoeck’ dat over het kanaal door Voorne, de oude zeeverbinding met Rotterdam, is gebouwd.