Vroegboekkorting t/m 31 december tot 5% (weekend en midweek tot 3%)

Boten te huur in Warns

Boten te huur in Warns

Uitwaaien op het water in Friesland? Dan wil je vast een boot huren in een plaats van waaruit je Friesland kunt gaan ontdekken. Warns ligt aan het Johan Frisokanaal in het groene en waterrijke zuidwesten van Friesland, dat de Friese meren verbindt met het IJsselmeer. Het is een oud, typisch Fries dorpje. De toren van de Johannes de Doperkerk, die middenin het dorp staat, dateert uit de twaalfde eeuw en op de IJsselmeerdijk bij het Reade Klif vind je een zwerfkeimonument dat herinnert aan de Slag bij Warns in 1345.

De ligging tussen Friese meren en het IJsselmeer maakt Warns ideaal voor een zeilvakantie. Geniet na je tocht over de Morra, de Fluessen en het Heegermeer van een terrasje in Woudsend of verken het zuiden van Friesland vanaf het IJsselmeer. Warns is de perfecte uitvalsbasis voor een tocht langs meerdere Friese steden. Behalve Sneek zijn ook Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward prachtige kleine steden, die over water goed bereikbaar zijn. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen of het bekende Jopie Huismanmuseum in Workum.

Wil je een zeilboot huren, dan is er in Warns volop keuze. Ben je geen zeiler? In Warns is het ook mogelijk om een motorboot te huren. En kom je in juli of augustus? Dan heb je een grote kans dat je op de Friese meren het Skûtsjesilen van de SKS of IFKS kunt volgen vanaf het dek van je boot.