Boten te huur in Warns

Bootverhuur in Warns

Een verfrissende ervaring op het water in Friesland? Dan is het huren van een boot bij Own Ship Yachtcharter in Warns een uitstekende keuze om de prachtige regio te verkennen. Gelegen aan het Johan Frisokanaal in het groene en waterrijke zuidwesten van Friesland, verbindt Warns de Friese meren met het IJsselmeer. Dit schilderachtige, typisch Friese dorpje heeft een rijke geschiedenis, met de twaalfde-eeuwse toren van de Johannes de Doperkerk en het zwerfkeimonument bij het Rode Klif als herinnering aan de Slag bij Warns in 1345.

Dankzij de ligging tussen de Friese meren en het IJsselmeer is Warns de ideale uitvalsbasis voor een zeilvakantie. Na het verkennen van de Morra, de Fluessen en het Heegermeer kun je genieten van een ontspannen moment op een terrasje in Woudsend of het zuiden van Friesland verkennen vanaf het IJsselmeer. Warns biedt ook de perfecte startpunt voor een tocht langs verschillende pittoreske Friese steden, waaronder Sneek, Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward, die goed bereikbaar zijn via het water. Verken bijvoorbeeld het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen of het bekende Jopie Huismanmuseum in Workum.

Of je nu bij Own Ship Yachtcharter een zeilboot of motorboot wilt huren, in Warns is er een ruime keuze. Zelfs als je geen zeiler bent, kun je genieten van het water door een motorboot te huren. Als je Warns in juli of augustus bezoekt, bestaat er een grote kans dat je vanaf het dek van je boot het Skûtsjesilen van de SKS of IFKS op de Friese meren kunt volgen.