Yachtcharter Urk

De parel van Flevoland

Ooit was Urk een eiland dat met storm voor een groot deel onder water kwam te staan. Hierdoor is de bebouwing wat eigenaardig. Ieder stukje hoger liggend Urk werd destijds volgebouwd zodat een chaotisch geheel met een wirwar aan steegjes is ontstaan. De dorpskern van dit voormalig Zuiderzeestadje is een pittoresk plaatje. Erg leuk voor een wandeltocht! In het oude Raadhuis kom je meer te weten over de geschiedenis van Urk.
Het museum in het oude raadhuis herbergt een uitgebreide collectie klederdracht.

Haven

De Urker Haven is de thuishaven voor kleinere IJsselmeerkotters. In de zomermaanden is het hier gezellig druk. Je kan de IJsselmeervloot zien uitvaren of zien thuiskomen met hun visvangst of een kijkje nemen bij de visafslag. Tijdens de visserijdagen in het hemelvaartweekend valt er in de haven van alles te zien, te eten en te beleven.

Wandelen en fietsen

Het Urkerstrand, dijken en windmolens, het Noorderbos en het oudste staatsnatuurmonument van de provincie Flevoland ‘Duinriet grasland Toppad Urk’, (midden in de bebouwing van Urk): zowel de waterliefhebber, de wandelaar als de fietser kan in Urk het nodige ondernemen.

Jachthavens

Haven gemeente Urk
Tel: 0527-689970

Actueel overzicht jachten in Urk

Prijzen 2018, per week in Euro*
Klik op de naam van een van onderstaande boten om meer informatie over die boot te bekijken.

Nederland

Zeiljachten Code Lengte SLP Thuishaven A B C D E
Bavaria Caribic 340 Z058 10,75 m 6 Urk 595,00 805,00 895,00 750,00 700,00