Yachtcharter Waddenzee

De Waddenzee is de binnenzee tussen de Waddeneilanden en de Noordzee aan de ene kant, en aan de andere kant het vasteland van Nederland, Duitsland en Denemarken.Het gebied strekt zich uit tussen Den Helder in Nederland en Esbjerg in Denemarken, heeft een lengte van 500 km en een breedte van gemiddeld 20 km. De oppervlakte bedraagt ongeveer 10.000 kmē.

Voor het ondiepe water van de Waddenzee en de Zuiderzee zijn aparte scheepstypen ontwikkeld, met platte bodems en zijzwaarden. Vandaag de dag wordt de Waddenzee bevaren door veerboten naar de Waddeneilanden, de visserij, de pleziervaart en traditionele zeilende vrachtvaarders als klippers, tjalken, aken enz.

Zeilen op de Waddenzee is extra aantrekkelijk vanwege de het natuurschoon, de wolkenluchten en de weidsheid van het gebied, En als u geluk heeft, komt u een of meerdere zeehonden tegen. En natuurlijk zijn Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog fantastische Waddeneilanden om per zeilschip heen te zeilen.

Bekende havens zijn Oudeschild, Harlingen, Oost-Vlieland, West-Terschelling, Nes, Schiermonnikoog, Lauwersoog en Noordpolderzijl. De havens zijn gezellig druk, maar daarbuiten bent u al snel midden in de natuur. De Waddeneilanden zijn ideaal om wandelend of op de fiets ontdekt te worden. De vele gezellige dorpen op de eilanden zijn de ideale tussenstops voor een hapje en een drankje.

Ons actuele aanbod voor yachtcharter rondom Waddenzee

Prijzen 2018, per week in Euro*
Klik op de naam van een van onderstaande boten om meer informatie over die boot te bekijken.